PROJEKTY EUROPEJSKIE

PROJEKTY EUROPEJSKIE

PROJEKT DOFINANSOWANY ZE ŚRODKÓW EUROPEJSKIEGO FUNDUSZUROZWOJU REGIONALNEGO W RAMACH FUNDUSZY EUROPEJSKICH DLA
OPOLSKIEGO2021-2027

Działanie: 01.07 - Opolskie konkurencyjne
TUTUŁ PROJEKTU: „Pizzeria świadomego klienta- rozbudowa punktu gastronomicznego w Nysie wykorzystującego OZE i nowoczesną technologię informatyczną”

Firma Produkcyjno-Handlowa "Malmar" Maria Malinowska

nr wniosku: FEOP.01.07-IP.01-0048/24Okres realizacji: 14.04.2025-29.05.2026

Wydatki ogółem : 665 541,62 PLN ,Dofinansowanie z EFRR : 425 946,62 PLN  (64%)

Krótki opis projektu: Projekt dotyczy adaptacji pomieszczenia obejmującego parter i piętra (wykonania prac budowlanych), wyposażenia w niezbędne urządzenia, meble, oświetlenie i wyposażenie. Zadania przewidziane w projekcie dotyczą także usprawnień w kierunku dostępności lokalu dla wszystkich, w tym dla osób ze specjalnymi potrzebami dlatego w projekcie przewidziano również modernizację schodów oraz zamontowanie windy gastronomicznej. Przedsięwzięcie przewidziane projektem dotyczy także wprowadzenia procesów modernizacyjnych wspomagających bieżącą działalność firmy (B2E) za pomocą zakupionego sprzętu i oprogramowania co znacznie zwiększy cyfryzację i automatyzację procesu sprzedaży i zamówień. Inwestycja przewidziana wnioskiem spowoduje tworzenie nowych miejsc pracy(2,5 EPC) oraz wpłynie na ochronę środowiska, dzięki planowanemu korzystaniu z OZE poprzez przewidziane panele fotowoltaiczne o mocy 9,6 kW. Planowany projekt dotyczy także wdrożenia innowacji procesowej, która będzie innowacją nie tylko na tle przedsiębiorstwa ale także województwa opolskiego.

Cel projektu: Celem projektu jest stworzenie większego miejsca gastronomicznego w Nysie poprzez adaptację pomieszczenia obejmującego parter i piętra (wykonania prac budowlanych), zakupnie zbędnych urządzeń, mebli, oświetlenia i wyposażenia. Celem bezpośrednim jest także wdrożenia innowacji procesowej, która będzie innowacją nie tylko na tle przedsiębiorstwa ale także województwa opolskiego. Innowacja dotyczy rozwiązania, według którego na kartony do pizzy naklejane będą etykiety z kodami qr prowadzącymi do informacji na temat składu surowcowego, wartości odżywczych oraz kaloryczności konkretnej pizzy.

Zadania w projekcie:
Zadanie 1: Roboty budowlane niezbędne w celu dostosowania obiektu do potrzeb lokalu gastronomicznego zgodnie z planowanym projektem i wizualizacją
Zadanie 2: Wprowadzenie procesów modernizacyjnych wspomagających bieżącą działalność firmy (B2E) za pomocą zakupionego sprzętu i oprogramowania
Zadanie 3: Zakup mebli na parter
Zadanie 4: Meble na piętro lokalu
Zadanie 5: Akcesoria dekoracyjne sal
Zadanie 6: Wyposażenie sali produkcyjnej i pomieszczeń gospodarczych
Zadanie 7: Oświetlenie lokalu gastronomicznego
Zadanie 8: Modernizacja schodów
Zadanie 9: Zakup windy gastronomicznej
Zadanie 10: Zakup i montaż paneli fotowoltaicznych

Grupy docelowe: Bezpośrednią grupą programu FEO 2021-2027 działanie 1.7 Opolskie konkurencyjne jest przedsiębiorstwo zaliczone do grupy przedsiębiorstw MŚP, umiejscowione w województwie opolskim w powiecie nyskim w miejscowości Nysa. Grupą docelową w realizacji efektów projektu są klienci korzystający z pizzerii, a wiec zarówno klient indywidualny jak i instytucjonalny w przypadku organizowanych imprez w pizzerii

Rezultaty (efekty projektu):
-utworzone miejsce pracy,
-wprowadzone innowacje procesowe,
-ochrona środowiska poprzez OZE,
-wprowadzenie cyfryzacji i automatyzacji w przedsiębiorstwie.

#FunduszeEuropejskie #FunduszeEU